monolab created the ambitious contemporary residence ‘body house’ in rotterdam making sure to stay on
budget. the home was completed in 2005 in a plot in rotterdam’s harbour. the architects designed the home
with the sleeping and bathing spaces in a concrete plinth, while the living, dining and cooking spaces float
in the void above, suspended by a steel frame. this wire frame was made very angular and also connects
the plinth below to the rooftop. the frame is clad in a variety of materials ranging from metal grilling to glass
and synthetic fabric. the metal frame also absorbs the home’s infrastructure, keeping the void open and airy.
the home features a number of small patios and the rooftop deck and it front façade connects the exterior
and interior with an eye-like window. the home was designed using the analogy of the human body,
hence its name.

http://www.monolab.nl







































 

 

zunchu 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()